Grilování a maso na rožni patří k sobě už od doby, co lidé začali připravovat jídlo na otevřeném ohni. A hlavně – tímto způsobem grilování připravíte k podávání prakticky cokoliv. Samotné maso či směs různých surovin? Vše je možné kombinovat dle vlastní fantazie a chuti.

Přednosti grilování na rožni

Existují dva důležité důvody, díky kterým je rožeň pro mistra grilu tak nepostradatelný. První je, že maso připravené na rožni je opravdu lahodnější. Je to díky otáčivému pohybu, při kterém zůstává velká část šťávy v mase a z té se pak díky žáru vytvoří křupavá krusta. Ta dodá masu intenzivnější chuť.

Druhým důvodem je, že při grilování na rožni lze bez velkého úsilí rovnoměrně upéci i velké kusy masa jako je pečeně, celá kuřata nebo ryby. Varianta dřevěných špízů navíc umožňuje každému hostu nabídnout vlastní sestavu z masa, ryb a zeleniny. Přísady se napichují a kombinují zcela podle chuti. Proto je také grilování na rožni téměř vždy zárukou spokojených hostů.

Pro grilování na rožni BAUHAUS doporučuje gril KINGSTONE CLIFF 655-2 ES

  • stylový a funkční design
  • použitý materiál litina a nerezová ocel
  • čtyři hlavní hořáky a dva infračervené hořáky z nerezové oceli
  • výkon 27,2 kW
  • hlavní grilovací plocha má rozměry 89 x 45 cm
  • délka 157 cm, šířka 60 cm a pracovní výška 117 cm
  • cena 24 990 Kč

Na otočném rožni je možné grilovat téměř vše

Platí, že pokud je surovina vhodná ke grilování, je možné ji bez problému i opékat. Mezi klasické potraviny připravované na rožni patří drůbež, jehněčí kýta, sele, rolovaná pečeně nebo oblíbený šašlik.

V případě špízů je dobré nechat se zcela inspirovat vlastní fantazií. Na špejli je možné řadit vedle sebe maso různých druhů, zeleninu a také bylinky, které všechno chuťově doplňují. S každým špízem vzniká nová kombinace, která je téměř uměleckým dílem a nemá z hlediska chutě sobě rovného. Například takové kuře se pak stává spolu s česnekem a paprikou skutečným gurmánským zážitkem. Mnohé možná překvapí, že k úpravě na rožni je vhodná také ryba. Nejčastěji se tímto způsobem grilují krevety a garnáti, ale obecně platí, že na rožeň je možné dát jakýkoliv druh pevného rybího filetu.

I vegetariáni si ale mohou grilování na rožni skvěle vychutnat. Tofu, sýr halloumi, cukety, papriky či žampiony, to jsou jen některé z oblíbených pochoutek. Nabodněte je na špíz a můžete hned začít.

Ještě větší požitek z rožnění? Grilovací rožeň KINGSTONE

  • 230 V, poháněný elektřinou
  • vhodný pro mnoho různých plynových grilů
    (např. GRILLSTAR: Atlanta, Sydney; KINGSTONE: Cliff, Rock, Slate; WEBER: Spirit, Genesis I, Broil King)
  • cena 1 790 Kč

{"vsf-products-list":{"title":"Příslušenství a doplňky ke grilům","products":["25000119","24890140","17486555"]}}

{"vsf-page-link":{"page-id":353}}
{"vsf-page-link":{"page-id":356}}